unnamed-5.jpg

OM KUNSTNEREN


Stine Engelsrud er i utgangspunktet utdannet innen markedsføring et godt stykke unna ordinære kunstfag, men har i tillegg 1 – årig Tegning, form og farge fra ungdomsårene. For noen år siden sto hun ved et veiskille der malingen skulle bli den nye veien i livet. På det tidspunktet vurderte hun å utdanne seg på en kunstskole, men fant at det føltes riktigere å lære dette på egenhånd og finne sin egen måte å føre penselen på.  Med all mulig respekt for utdannelse, vurdert hun det som mer verdifullt å utvikle seg og å bli en autodidakt kunstner.  Men etter noen år føltes det likevel som det var behov for påfyll, og hun søkte seg derfor til Nydalen Kunstskole for et 2- årig utdanningsløp. Hun maler på en intuitiv måte. Det vil si at hun ikke har noen plan klar for bildet før hun begynner. Bildet blir til underveis, ettersom det dukker opp elementer på lerretet som det er naturlig å forfølge. Gleden over å se farger blande seg og hvordan de oppfører seg ved siden av hverandre, er drivkraften bak måten hun jobber. Det å finne tilbake til barnet inne i seg har vært en viktig prosess for å lykkes som kunstner. Det indre barnet har en intuitiv glede som vi som voksne ofte mister. Når man finner tilbake til barnet kommer leken med fargene og motivene lettere. 

Når det gjelder motiver, deler maleriene hennes seg i bilder med tema fra barndommen, og bilder med tema fra naturen og da ofte blomster og trær. Hun har en tydelig fargebruk, der fargere som blå, grønn og lillatoner ofte dukker opp. Fargebruken er levende og sammen med motivene treffer hun gjerne publikum. 

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt på mobil 918 00 510. Hun har atelierplass på Nordstrand Kulturarena og kan treffes der flere dager i løpet av uken.